Matfett

Tillsammans med tekniska kontoret arbetar vi med att avlägsna ansamlingar samt säkerhetsställa optimal drift av våra avlopp. För att få möjlighet att lösa de problem som vi har med avloppen har vi genomfört ett omfattande grundarbete med att spola och filma, bland annat på Nygård. Det visar sig att det finns mycket fettansamlingar i avloppsstammarna i många bostadsområden. Genom att hyresgäster samlar överblivet fett från matlagning istället för att spola ner det i diskhon hoppas vi att avloppsstammarna hålls fria från större fettsamlingar som till slut leder till stopp.

Så här fungerar det:

  1. Samla överblivet matfett från till exempel stekpannan. Häll ner det i en petflaska. Har du ingen bra flaska kan du kontakta din kundvärd så får du hämta en flaska/dunk på områdeskontoret eller i kundcenter.
  2. När du har samlat ihop en flaska kontaktar du din kundvärd och bokar en tid för inlämning.
  3. Lämna över flaskan och i gengäld får du ett presentkort från en lokal matvarubutik.

Vid frågor så går det bra att höra av sig till sin kundvärd.

Matfett2 Matfett | Köpings Bostads AB
Gör som hyresgästen Bishara Sarat- samla fett och få en check!

Vad händer med allt insamlat matfett?

- Vafab miljö kommer och hämtar fatet hos oss när det är fullt, som de i sin tur levererar till Svensk fettåtervinning. Det återvunna fettet går till bland annat målarfärg, stearin, biobränsle, tvål och såpa. Den största fettklump som man har hittat i Sverige är på 5 ton i Kungsbacka, berättar bovärden Dejan Jevtic.

På Dejan kan det se ut som det stora fatet med matfett luktar mindre gott men vi kan intyga att doften inte är så otäck.

dejan-olja Matfett | Köpings Bostads AB

matfett-fat Matfett | Köpings Bostads AB

KÖPINGS BOSTADS AB

Besöksadress: Sveavägen 18
Postadress: Box 13, 731 21 Köping
Telefon: 0221-250 25
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välj språk

Copyright © 2023 Köpings Bostads AB. 
Alla rättigheter reserverade.

Webbdesign: Underbase Media AB