ROT-renovering Stora Gatan 1

1970 var fastigheten på Stora Gatan 1 inflyttningsklar och 1997 förvärvade vi den. Fastigheten är nu 50 år och avloppsstammar/ledningar börjar bli dåliga, vilket har märkts bland annat genom flera vattenskador och läckage samt så har ytskikten i badrummen börjat tjäna ut. Därför genomför vi nu ett stambyte av vatten- och avloppsledningar. I samband med arbetet kommer badrummen bli helt nyrenoverade och det blir även nya säkerhetsdörrar, köksfläktar och nydragen el. Totalt handlar det om stambyte för 54 kök och 66 badrum, arbetet beräknas vara klart i augusti 2021 om allt går som det ska. Våra kontorslokaler och kundcenter berörs också av renoveringen vilket gör att vi vissa dagar behöver upprätta tillfälliga kundcenter på sidan av fastigheten.

Det är företaget, ByggTema som är entreprenör. Vi har ingått i ett flerårigt partneringavtal där vi genom samarbete, omtanke och engagemang renoverar och skapar trivsamma bostäder. 

Blenda-juli ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

Uppdatering september 2021

Nu har vi tre stycken 3 rum och kök samt en 2 rum och kök som man kan anmäla intresse på, inflyttning är 1 oktober. Sista ansökningsdagen är 17 september. Här finns alla lediga lägenheter.

Uppdatering augusti 2021

Vi fortsätter släppa lediga lägenheter i olika storlekar i fastigheten. I nuläget har vi två stycken 4 rum och kök samt fyra stycken 3 rum och kök som man kan anmäla intresse på, inflyttning är 1 november. Sista ansökningsdagarna är 27 augusti (på tre av lägenheterna) och 30 augusti på övriga. Här finns alla lediga lägenheter.


Uppdatering 2021-06-18

Nu är vi inne i slutfasen av renoveringen. Många hyresgäster har flyttat tillbaka till sina lägenheter och i slutet av augusti ska projektet med stambytet vara klart.


Uppdatering 2021-03-11
Arbetet löper på enligt planeringen och i slutet av januari började de första hyresgästerna att flytta tillbaka till sina lägenheter igen. I mitten av april ska alla lägenheter på Stora Gatan 1 B vara färdigrenoverade och i slutet av mars påbörjas stambyte och renovering av badrum för hyresgästerna i A-porten. Hyresgästerna får välja mellan tre olika färger i badrummet. Väggarna är vita, golvet och bården finns i mörkgrått, ljusgrått och beigt.

Blenda-renovering ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB
Renoveringsarbete i badrum på Stora Gatan 1 B.

Rot-blenda1 ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

renovering-blenany ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

klart2 ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB
Färdigrenoverat 

badrum2 ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

Blenda-badrum1 ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

Häng med in till Stora Gatan 1 B och kika hur det ser ut.


Carina Tikkanen som är ombyggnadssamordnare och hyresgästernas kontaktperson berättar att renoveringen sker i olika etapper. Hyresgästerna flyttar till tillfälliga lägenheter i andra delar av fastigheten medans stambyte och renovering av badrum sker i deras lägenhet. Ett stambyte är ett omfattande jobb och ljudnivån kan stundtals vara ganska hög. Lägenheterna på Stora Gatan 1 B ska vara klara till mitten av april. Arbetet i A-porten påbörjas i slutet av mars och pågår till augusti.

Carina-t ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

Blenda-lgh1 ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

badrum ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB
Arbetet med byte av vatten- och avloppsledningar pågår. Så här ser det ut i ett badrum i en av lägenheterna.

Lediga lägenheter i fastigheten
Vi stoppade uthyrningen av lägenheter i fastigheten när det beslutades att ett stambyte skulle genomföras. När renoveringen börjar bli klar så kommer vi att släppa några lägenheter för uthyrning. Det gör vi som vanligt här på hemsidan, om du bockar i sökområde, Centrum får du ett mejl när lägenheterna kommer att bli tillgängliga. 

Här kan du se Västmanlands Televisions reportage om renoveringen.

Delar av parkeringen stängs av
Från och med den 9 november kommer vi att stänga av delar av parkeringen som ligger i hörnet Sveavägen - Torggatan då byggbodar ska etableras där. Övriga delar av parkeringen är för gäster till oss, O´learys och INN-Grillen.

Blendap1 ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB
Första delen till höger av parkeringen är avstängd då byggbodar etableras där.

Tillbakablick
På nostalgisidan över Centrum så kan du spana in ett gäng härliga bilder på fastigheten och några av butikerna som har funnits här genom åren.

Blenda-nostagli ROT-renovering Stora Gatan 1 | Köpings Bostads AB

KÖPINGS BOSTADS AB

Besöksadress: Sveavägen 18
Postadress: Box 13, 731 21 Köping
Telefon: 0221-250 25
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välj språk

Copyright © 2021 Köpings Bostads AB. 
Alla rättigheter reserverade.

Webbdesign: Underbase Media AB