Ekonomi

Beställ senaste Årsredovisning via e-post. Det går också bra att kontakta oss på telefon, ekonomichef Linda Ohlsson tel 0221-25014 eller marknadschef Lena Ekman 0221-25033.

Klicka här för att läsa årsredovisning 2018

Klicka här för att läsa hållbarhetsrapport 2018

VD har ordet

År 2018 har präglats av utveckling...

SERVICEINDEX OCH TRYGGHETSSKAPANDE ÅTGÄRDER
Under året har vi frågat alla våra bostadshyresgäster hur man upplever vår service och sitt boende. Glädjande nog visar sammanställningen av alla frågor, vårt serviceindex, att vi har förbättrat oss. År 2016 hade vi ett sammantaget serviceindex på 81,8 %, år 2018 uppgår denna siffra till 82,6 %!

Oerhört glädjande siffror, som ger oss en bekräftelse på att vårt förbättringsarbete är på väg åt rätt håll, både vad gäller service och våra lägenheter.

Men några delfrågor visar på lägre siffror än tidigare, detta gäller framför allt svaren kring trygghet. Vi satsar därför extra på dessa frågor under 2019, det innebär att vi kommer att fokusera än mer på trygghetsskapande åtgärder framöver. Det gäller till exempel översyn av belysningar, installation av digitala lås, utbyte av lägenhetsdörrar och portar med mera.

Vi har också haft en extremt varm sommar, vilket gjorde att svaren på hur våra hyresgäster upplevde temperaturen sommartid gick ner ordentligt.

INNANFÖRSKAPSLINJEN
2017 arbetade vi fram ett projekt som innebär att personer ska kunna erhålla praktik inom KBAB-koncernen. Vi har en stor bredd av yrken inom ett 20-tal yrkesområden, exempelvis fastighetsskötare, reparatörer, tekniker och administratörer. Under 2018 kunde vi utvärdera projektet och vi tog emot 14 praktikanter. Några av dessa personer har fått visstidsanställning och några ingår i vår vikariepool.

Vår förhoppning är att vi ska kunna ta emot cirka 30 praktikanter om året som får praktisera i tre månader inom ett yrke med handledning. Eftersom våra samarbetspartners Arbetsförmedlingen och kommunen ingår i projektet är tanken att den som praktiserat hos oss ska kunna fortsätta med utbildningar om intresse för yrket uppstått.

BOSTADSMARKNADEN OCH NYPRODUKTION
2017 arbetade vi fram ett projekt som innebär att personer ska kunna erhålla praktik inom KBAB-koncernen. Vi har en stor bredd av yrken, alltifrån fastighetsskötare, lokalvårdare, reparatörer, ekonomer till nätverkstekniker med mera, totalt ett 20-tal yrkesområden.  Vår förhoppning är att vi ska kunna ta emot cirka 30 praktikanter om året som får praktisera i tre månader inom ett yrke med handledning. Eftersom våra samarbetspartners Arbetsförmedlingen och kommunen ingår i projektet är tanken att den som praktiserat hos oss ska kunna fortsätta med utbildningar om intresse för yrket uppstått.

BOSTADSMARKNADEN OCH NYPRODUKTION
Under sommaren och hösten flyttade hyresgästerna in i vår senaste nyproduktion, Hake etapp 2 med totalt 61 hyreslägenheter. Trots att bostadsmarknaden varit skakig med fallande bostadspriser och nyproduktioner som på andra orter varit svåra att hyra ut eller sälja som bostadsrätter kunde vi under några månader hyra ut alla lägenheter.

Första etappen av Hake byggstartades i februari 2015 och nu har vi totalt 142 lägenheter fördelade i fyra hus. Lägenheterna är ett bra tillskott i vårt bestånd, framförallt har vi utökat våra tillgängliga och centrala lägenheter. Vi fortsätter planerna för ytterligare nyproduktion och kommer under våren 2019 gå ut med en enkät för att ta på reda intresset för att bo på Furuvägen i kvarteret Lingonet. Vi räknar med att förtäta i befintligt bostadsområde och eventuellt bygga cirka 40 lägenheter.

KÖPINGS KABEL-TV AB
Vi har cirka 10 000 TV-kunder och 8 000 bredbandskunder, för att få en bättre uppfattning om hur de upplever våra tjänster och service genomförde vi under året en kundundersökning. Enkäten genomfördes via telefon till 300 slumpmässigt utvalda kunder, både privatpersoner och företag. Nöjd Kund Index uppgick till 77,9 % och det är ett mycket gott resultat. Några områden som kunderna upplever att vi kan förbättra är klagomålshanteringen och vår hemsida. Vi ser det som ett viktigt index för att kunna förbättra våra tjänster och tackar för att ni tar er tid att svara på enkäterna.

Väl mött, Köping i februari 2019
Peter Landin, VD

Tidigare årsredovisningar

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi