Trygghetsboende 70+

Virgatan 5 och 9 på Tunadal ett trygghetsboende för personer 70+. Syftet är att fler äldre ska klara av ett eget boende längre. Är du intresserad behöver du vara anmäld i vår bostadskö, samt lämna in en ansökan om förtur till Vård & Omsorg. Har du inte tillgång till dator kan vi hjälpa dig att göra kundanmälan. Mer information finns i foldern om trygghetsboende.

Vad är ett trygghetsboende?
Trygghetsboende är ett boende i vanlig lägenhet för dig som är för frisk för äldreboende men som vill ha mer trygghet och social samvaro. Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Boendet har god tillgänglighet och ligger i anslutning till Mötesplats Tunadal. Där kan man äta och umgås, det finns även tillgång till hobbylokaler för olika aktiviteter.

Förtur
Du som känner att en lägenhet i trygghetsboende skulle bidra till att öka självständigheten och minska beroendet av hjälp, samtidigt som det minskar din otrygghet, har möjlighet att ansöka om förtur. Prövning av förtur utförs av handläggare på Vård & Omsorg, Köpings kommun. Vid frågor om förtur, kontakta Therese Jakobsson på Vård & Omsorg, telefon 0221-250 67.

Blankett: Ansökan om förtur till trygghetsboende.

Ansökan
Är du intresserad behöver du vara anmäld i vår bostadskö, samt lämna in en ansökan om förtur till Vård & Omsorg. Kriterierna för att bli tilldelad en lägenhet är att minst en i hushållet är fyllda 70 år, står i vår bostadskö och uppfyller kraven enligt vår uthyrningspolicy. Står du inte med i bostadskön kan du anmäla dig via hemsidan eller kontakta uthyrningen, 0221-250 30.

Tilldelning
Innan tilldelning sker kontaktar vi dig för att ge information om lägenheten samt bokar en tid för visning. För närvarande är det många personer som har en beviljad förtur och kötiden är lång, kontakta Jennie Nilsson (KBAB) vid frågor om kötid, 0221-250 29.

 

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi