Uppsägning

Vill du säga upp avtalet gällande lägenheten, parkering eller garage ska du besöka uthyrningsavdelningen och skriva under uppsägningen. Uppsägningstiden är tre månader och den räknas alltid från den sista dagen i månaden. Om du till exempel säger upp din lägenhet den 19 maj blir den uppsagd till den 31 augusti. Tänk på att tre månaders uppsägningstid även gäller vid flytt inom KBAB. Vid händelse av dödsfall är uppsägningstiden 1 månad och vi behöver då ett dödsfallsintyg med släktutredning som visar vem eller vilka som är dödsbodelägare och som därmed kan skriva på uppsägningen. Vid flytt till äldreboende är uppsägningstiden 1 månad. Om du kan lämna din lägenhet tidigare än uppsägningstiden och den nya hyresgästen kan flytta in tidigare, så fungerar det bra.

Besiktning

När du säger upp lägenheten bokar vi en tid med din kundvärd för besiktning av lägenheten. Kundvärden gör en grundlig genomgång av lägenheten och redogör för eventuella brister eller skador som behöver åtgärdas.

Städbesiktning

Städbesiktningen bokas när du börjar bli klar med städningen av lägenheten. Ju tidigare desto bättre, för om vi har någon anmärkning på städningen hinner du själv städa om. Väntar du till sista minuten med städbesiktningen och det blir en anmärkning, städar vi på din bekostnad. Ring din kundvärd och boka tid. Kolla gärna in våra Städtips så får du bättre koll på vad som behöver göras.

Visning av lägenheten

Hyresgästen visar själv lägenheten för de som är intresserade. Skulle du som hyresgäst inte ha möjlighet till att visa lägenheten kan din kundvärd visa den för intressenterna.

Nycklaralt

Nycklarna ska enligt hyreslagen lämnas in allra senast kl. 12.00 den första vardagen i månaden efter det att kontraktet löpt ut. Det finns vanligtvis tre nycklar till varje lägenhet. Nycklarna lämnar du in i receptionen inne i kundcenter på Sveavägen 18. Glöm inte att ta med tvättcylinder och tagg om det finns till din lägenhet. Kommer du och inflyttande hyresgäst överens om att du lämnar en nyckel direkt till den personen är det okej, lämna då in de övriga nycklarna i kundcenter. Om det saknas någon nyckel så kommer vi att behöva byta cylinder och debitera dig. Prislista lås och nycklar.

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi