Hyra och betalning

altHyran ska vara oss tillhanda senast den sista kalenderdagen varje månad. Tänk på att den alltid betalas i förskott, detta innebär att hyran för april månad ska vara oss tillhanda senaste den sista mars osv. Om du gör en dubbelbetalning så flyttar vi över pengarna till nästkommande månad. Vill du ha pengarna återbetalade behöver du kontakta oss.

Har du tappat bort din hyresavi? Logga in på Mina sidor, där hittar du din hyresavi och du kan även se din betalningshistorik.

E-faktura

Du kan välja att betala din hyresavi med en e-faktura. En sådan får du direkt i din internetbank. När du har en oläst eller obetald e-faktura visas länken ”Du har inkomna fakturor” på startsidan. Där kan du se dina inkomna fakturor tills du har betalat dem. Du kan genom din internetbank välja om du vill gå in och godkänna varje e-faktura eller om du vill att fakturan ska betalas helt automatiskt på förfallodagen.

Du anmäler att du vill ha en e-faktura hos din internetbank. Leta upp Köpings Bostads AB som finns med i en lista över de företag som erbjuder e-faktura. Fyll i anmälningsformuläret och banken skickar sedan din anmälan till oss. Ditt kundnummer måste fyllas i, kundnumret finner du längst upp på tidigare hyresavier.

Autogiro

För att få autogiro fyller du i Medgivande Autogiroblankett och skickar in den till oss. Du kan även hämta och lämna en autogiroblankett inne i kundcenter på Sveavägen 18. De tar 1-2 månader innan Autogiro aktiveras som betalningssätt.

Det måste finnas täckning på ditt bankkonto den dagen pengarna debiteras från kontot. Det skickas inte ut någon hyresavi till dig, den skickas endast ut vid en prisändring. Hyresavin hittar du på Mina sidor. Om du idag betalar via autogiro men istället vill betala via e-faktura måste du avanmäla autogiro.

Vad händer om jag blir sen med hyran?

Om du inte betalar din hyra i tid kommer hyresavin att skickas vidare till företaget Intrum. De tar då över ärendet och kommer därefter skicka ut en faktura på hyresbeloppet plus en påminnelseavgift till dig. Är det andra gången du blir sen med hyran kommer Intrum att skicka ut ett kravbrev + avgifter och ränta. Hela beloppet ska betalas in på fakturan som kommer ifrån dem. Har du betalat hyran för sent men innan du får påminnelseavgiften från Intrum så kan du kontakta dem för att klargöra om du har någon avgift att betala. Skulle inte fakturan som kommer från Intrum betalas in i tid så skickar de ut ett brev om betalningsföreläggande och påbörjar processen om avhysning från lägenheten om inte skulden betalas.

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi