Stopp i avlopp

Trött på att vattnet rinner undan sakta från handfatet? Oftast beror det på att smuts har fastnat i vattenlåset. Under handfatet finns ett vattenlås som förhindrar att dålig lukt tränger upp från avloppsröret. Här fastnar hårstrån, tvålrester, hudavlagringar med mera och kan bilda en propp, som hindrar vattnet att rinna ut. Du kan själv ganska enkelt åtgärda problemet med hjälp av en vaskrensare som används för att lösa upp proppar och stopp.

Pressa fast vaskrensaren över avloppshålet och fyll handfatet till hälften med vatten. Pumpa sedan upp och ner, i de flesta fall släpper smutsproppen av luftsuget som uppstår. Hjälper inte detta prova i stället att rengöra vattenlåset. Det gör du genom att skruva av underdelen av vattenlåset. Ställ en hink under innan för att slippa smutsigt vatten på badrumsgolvet som lätt rinner ut när du skruvar bort underdelen. Tänk på att komma ihåg hur delarna sitter innan du skruvar bort dem, för vi vet nog alla hur krångligt det kan vara att få tillbaka delarna på rätt ställe.

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi