Hemförsäkring

Var rädd om dig och din bostad

Många tycker att det är svårt att sätta sig in i vilka försäkringar man har och behöver, men vi råder alla att ta sig lite tid för att gå igenom och se över sitt skydd för olika typer av händelser. En hemförsäkring är basen och andra försäkringar är nödvändiga komplement för ett fullgott skydd. När du flyttar in hos oss ska det finnas en gällande hemförsäkring, som hyresgäst är du ansvarig för att teckna en försäkring för ditt hem. Det är en liten kostnad men en stor trygghet för dig.

Du är själv ersättningsskyldig om det uppstår någon skada i bostaden, det gäller oavsett om det är du eller gäster till dig som orsakat skadan. Extra viktigt är det naturligtvis att vara skyddad vid brand i hemmet, eftersom du även är ersättningsskyldig om annans (grannens) egendom skadas. En hemförsäkring hjälper dig vid sådana tillfällen. Till exempel kan du få ersättning för brand- och nedsotningsskador, samt merkostnad för annat boende om din bostad blivit förstörd av en brand eller vattenskada. Enligt hyreslagen är du skyldig att omedelbart anmäla brister och fel som uppstått i din lägenhet, framförallt fel som kan leda till allvarligare skador. Anmäler du inte felet i tid kan det innebära att hemförsäkringen inte gäller och du som hyresgäst blir själv ansvarig. 

 

 

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi