Boinflytande

-  Hyresgästernas möjlighet till inflytande kring det egna boendet och bostadsområdet

Våra kundvärdar arbetar med boinflytande tillsammans med hyresgästerna och Hyresgästföreningen. Syftet med arbetet är att öka delaktigheten hos hyresgästerna och övriga aktörer verksamma i och omkring de olika områdena.
Vi vill skapa förutsättningar för att så många som möjligt av hyresgästerna ska bli aktivt engagerade i frågor som rör boende, trygghet och trivsel. Genom att fler engagerar sig i boendefrågor hoppas vi att detta kan leda till en ökad gemenskap och trivsel i områdena.

Utifrån den senaste hyresgästenkäten som vi genomförde hösten 2018 så har många bra synpunkter kommit in angående vad som fungerar bra och mindre bra ute på områdena. Nu jobbar vi aktivt för att för uppfylla de önskemål och förändringsförslag som har inkommit. I varje trapphus sitter en åtgärdslista så att man enkelt kan ta del av vad som händer och vad som ska göras i området den närmaste tiden.

Vill du veta lite mer om vad som händer i just ditt område, ta kontakt med din kundvärd!

Här följer lite exempel på vad som har gjorts inom boinflytande:

  • Trivselgrupper har startats i flera områden.
  • Utemiljöer har snyggats till.
  • Bostadsmöten hålls för att öka kommunikationen mellan hyresvärd och hyresgäst.
  • Trygghetsvandringar genomförs.
  • Tvättstugevärdar finns nu på flera kvarter.

Kundvärden Carina Tikkanen i samspråk med hyresgäster.
 


Bostadsmöte på Östanås.

 

 

 

Skriv ut E-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi