LED-lampor

Här får du hjälp att välja rätt sorts LED-lampa och få en bra och effektiv belysning i ditt hem. Samtidigt gör du skillnad för miljön och sparar pengar.

energimyndighetens hemsida finns bra information om att både välja rätt sorts lampa och ny armatur.

Smarta LED-lampor

Nu finns även smarta LED-lampor som styrs med bluetooth eller wi-fi, trådlöst via en app i mobilen eller fjärrkontroll. På morgonen vill du kanske ha ett kallare, klarare sken för att vakna och på kvällen ett rödare, varmare ljus för att kunna varva ner.

Via appen kan du även koppla ihop och styra flera lampor samtidigt och ställa in så att lamporna automatiskt tänds och släcks när du vill. Det finns lampor som har närvarosensor eller kan blinka och på så sätt visa när mobilen ringer. Andra lampor kan ändra färg, rött, grönt, blått, och blinkar i takt med musiken som du spelar i din mobil. Det finns även en lampa som har ett  inbyggt minnesspel enligt energimyndigheten. Men du bör vara uppmärksam på elanvändningen i standby.

Lampor med extrafunktioner är naturligtvis dyrare än vanliga LED-lampor, de kan kosta från 300 kr upp till mer än 1 000 kr.

Ta del av energimyndighetens tester av olika LED-lampor.

 

 

Skriv ut Email

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi