Nya Ekliden invigt

På måndagseftermiddagen invigdes om- och tillbyggnaden på Eklidens äldreboende i Kolsva. KBAB:s ordförande Elizabeth Salomonsson och vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna Eriksson invigningstalade och klippte band. 
 
Ekliden stod klart 1966 och var då ett modernt ålderdomshem. Men äldreomsorgen har förändrats och utvecklats, och idag finns större kunskap kring hur man utformar lokaler med både de boendes och personalens välmående i fokus. Genom en större om- och tillbyggnad är nu Ekliden återigen toppmodernt, och redan i början av året kunde de första hyresgästerna flytta in.

God tillgänglighet och arbetsmiljö

Ombyggnaden av Ekliden har skapat moderna lokaler med bättre tillgänglighet och bättre logistisk planering för exempelvis mat- och varuleveranser och sophantering. Arbetsmiljön för personalen har även förbättrats genom fräscha omklädningsrum, lunchrum, mötesrum och kontor.

Lokalerna har en lugn och harmonisk färgsättning med detaljer i trä. De 24 nya lägenheterna är utrustade med bland annat höj- och sänkbar toalett och handfat, och toaletten går även att vrida på. Varje lägenhet har också egen tvättmaskin, vilket har flera fördelar - bland annat för att begränsa smitta när det behövs.

Lägre energianvändning och egen el

Hela projektet har kostat ca 100 miljoner kronor, i det ingår installationer för el, VA, ventilation med mera, och det är förberett för välfärdsteknik så som kameratillsyn och sensorer. Byggnaden har även försetts med solceller för att kunna producera egen el, utöver att byggnadens utformning beräknas leda till 15-20 procent lägre energianvändning per kvadratmeter.

Under invigningen talade KBAB:s ordförande Elizabeth Salomonsson och vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna Eriksson.

Bilder från invigningen

DSC_9814 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

DSC_9836 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

DSC_9851 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

DSC_9860 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

DSC_9863 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

DSC_9873 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

DSC_9875 Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

Guldspade Nya Ekliden invigt | Köpings Bostads AB

KÖPINGS BOSTADS AB

Besöksadress: Sveavägen 18
Postadress: Box 13, 731 21 Köping
Telefon: 0221-250 25
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välj språk

Copyright © 2023 Köpings Bostads AB. 
Alla rättigheter reserverade.

Webbdesign: Underbase Media AB