Statligt stöd till utsatta branscher

Regeringen förlänger omställningsstödet, det särskilda omställningsstödet samt omsättningsstödet för att det ska nå fram till företag i behov. Både omställningsstödet och omsättningsstödet är ett stöd för bland annat hyra och kan i första hand sökas av utsatta företag. Regeringen har också beslutat att återinföra det statliga hyresrabattstödet till vissa lokalhyresgäster.

Omställningsstöd söks hos skatteverket och omsättningsstödet söks via boverket.

Hyresrabattstöd

Som ett komplement till omställningsstöd och omsättningsstöd har regeringen också beslutat att återinföra hyresrabattstödet till vissa utsatta branscher. Hyresrabattstödet tar sikte på branscher som regeringen betraktar som särskilt utsatta, primärt avses hyresgäster inom handel, hotell och restaurang. Detta stöd innebär att fastighetsägaren i vissa fall kan lämna en tillfällig rabatt på hyran och därefter få ett statligt bidrag som täcker delar av rabatten.

Hyr du en lokal av oss och har drabbats ekonomiskt av krisen som uppstått finns det nu möjlighet att ansöka om hyresrabattstöd hos oss för perioden, januari – mars 2021.

Ansök om hyresrabattstöd

Mejla eller posta din ansökan till oss, både blankett 1 och 2 ska fyllas i. Bifoga också underlag som styrker ansökan, till exempel resultatrapport, kassarapport eller likviditetsprognos för januari, februari och mars 2021 samt för samma perioder föregående år. Vi hanterar ansökan så snart vi kan och återkopplar till den som söker. Sista ansökningsdag är den 15 maj.

Blankett 1: Ansökan om hyresrabattstöd
Blankett 2: Intyg från lokalhyresgäst

Ansökan med bilagor skickas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Alternativt via post till, Köpings Bostads AB, Box 13, 731 21 Köping.

Hör gärna av dig till uthyrningen om du har frågor kring detta. Telefonnummer 0221-250 30 eller mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Här kan du läsa mer om hyresrabattstödet.

KÖPINGS BOSTADS AB

Besöksadress: Sveavägen 18
Postadress: Box 13, 731 21 Köping
Telefon: 0221-250 25
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välj språk

Copyright © 2021 Köpings Bostads AB. 
Alla rättigheter reserverade.

Webbdesign: Underbase Media AB