Ekonomi

Beställ senaste Årsredovisning via e-post. Det går också bra att kontakta oss på telefon, ekonomichef Linda Ohlsson tel 0221-25014 eller marknadschef Lena Ekman 0221-25033.

Klicka här för att läsa årsredovisning 2016 digitalt

VD har ordet

För andra året i rad knackade vi dörr för att dela ut en hyresgästenkät till våra hyresgäster. Vi var uppemot 15 anställda som en kväll i augusti delade ut enkäter. Jag själv deltog och fick då chansen att diskutera både lösningar och problem med flera av hyresgästerna.

Ett av de serviceområden som vi inte har levt upp till enligt tidigare enkäter är de förväntningar som våra hyresgäster har på oss gällande ”rent och snyggt”. Åren 2014-2015 uppnådde vi låga 72 %,  vilket vi inte var nöjda med. Vi insåg att vi måste bli bättre, och en satsning påbörjades.  När 2016 års resultat presenterades kunde vi glädjande visa en förbättring av resultatet på ”rent och snyggt” med drygt 5 procentenheter upp till 77,7 %.

TRYGGHETSSKAPANDE
Vi har under året fokuserat extra på trygghetsskapande åtgärder i våra områden. Genom trygghetsvandringar och förbättringar av belysningen samt undanröjning av buskage har tryggheten ökat. Förra året berättade jag att vi arbetat med att tydliggöra ansvarsområden och att delegera ut ansvaret i organisationen för att på så sätt komma närmare våra hyresgäster. Syftet är bland annat att de ska kunna känna igen vår personal och förhoppningsvis uppleva ökad trygghet och få en snabbare personlig service. Ett steg i den riktningen är att vi under året flyttade kontoret på Östanåsgatan till Dybecksgatan. Vi har två team på Dybecksgatan som ansvarar för olika områden.

Vår förhoppning är att servicen till våra hyresgäster ska bli bättre efter förändringarna.

BOSTADSMARKNADEN OCH NYPRODUKTION
Jag har tidigare berättat om efterfrågan på våra lägenheter, vi noterade ett rekord i Kolsva nyligen där 130 intresseanmälningar kommit in på en lägenhet. Situationen är inte bättre i Köping, det kan ta flera år för att få en bostad idag.

Den 1 juli respektive den 15 september hade vi inflyttning i kvarteret Hake, totalt 81 hyresgäster. Det hela fungerade riktigt bra, även om det var några röriga dagar. Jag kan med glädje konstatera att vi lockat hit flera personer från andra kommuner, många villaägare och omflyttning av interna hyresgäster. Detta har genererat flyttkedjor som också bidrar positivt till hela kommunen.
Vi har planerat för ytterligare nybyggnation med cirka 60 lägenheter i två sexvåningshus i kvarteret. Går allt som vi har planerat kommer den nya stadsdelen totalt att innehålla cirka 140 nyproducerade lägenheter.

KÖPINGS KABEL-TV AB
Inom Köpings Kabel-TV AB har vi under 2016 påbörjat första etappen av tre för att installera fiber på landsbygden till cirka 300 hushåll i Himmeta. Projektet beräknas bli klart i slutet av 2017. Tillströmningen av nya kunder och efterfrågan på våra tjänster är fortsatt god.  2016 fick vi nästan 600 nya bredbandskunder. För att kunna hantera den ökade efterfrågan kommer vi att anställa personal för att bibehålla en hög servicenivå på våra tjänster.

FRAMÅT!
KBAB fyller 100 år 2017 vilket förhoppningsvis kommer att märkas under året. Just nu förbereder vi vissa aktiviteter, framförallt tycker jag att det ska bli spännande med den utställningen som kommer att visa tidstypiska miljöer från 1917 fram till nutid.

Vi har under året arbetat fram en ny affärsplan med sikte på år 2025.  Framöver kommer vi att konkretisera vad vi som bolag vill stå för och hur vi vill uppfattas.
Framförallt kommer vi arbeta vidare med vår vision;

 –  Genom att erbjuda ett hållbart, tryggt boende präglat av omtanke får vi våra hyresgäster att bo med framtidstro.

Väl mött

Köping i februari 2017
Peter Landin
VD

Tidigare årsredovisningar

Skriv utE-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi