Hög brandrisk

Just nu råder grillningsförbud vid våra allmänna grillplatser och följande regler gäller för dig som bor i en marklägenhet.

På grund av den mycket extrema torkan är det inte tillåtet att använda grillen vid våra allmänna grillplatser. För allas säkerhet är det viktigt att följa och respektera detta grillningsförbud som gäller så länge torkan pågår.

Hyr du en markbostad gäller följande:

När du grillar, se till att ha flera hinkar med kallt vatten i anslutning till grillen. Ha uppsikt och lämna inte grillen så länge det finns glöd. Försök heller inte att bättra på glöden genom att vifta/fläkta med armarna eller något föremål framför grillen, stänk från glöden kan nämligen flyga långt och ta eld.

När grillningen är avslutad, släck kvarvarande glöd och aska med vatten och placera därefter grillen försedd med lock utomhus på säker plats. Tänk på att större kolbitar eller briketter kan fortsätta att glöda i flera timmar efter grillningen.

Det är förbjudet att använda engångsgrillar.

Fimpar

Du som röker bör också ta extra hänsyn till torkan och den höga brandrisken genom att inte slänga fimpar på marken.

Tack för visad hänsyn och trygghet för dig och dina grannar!

 


svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi