Ta cykeln eller promenera

Den 1 juni startar KBAB tillsammans med Köpings kommun en aktivitet där du kan välja mellan att promenera eller cykla istället för att ta bilen.

Varje år mellan den 16 - 22 september äger den Europeiska Trafikantveckan rum. Det är en upplysningskampanj som ska motivera människor till att cykla, gå och åka kollektivt istället för att ta bilen. Köpings kommun deltar i kampanjen tillsammans med oss. Intresset har öket för trafikantveckan de senaste åren. I Europa medverkade 2017 totalt 2 427 kommuner och städer i 51 länder, av dessa var 90 st registrerade kommuner i Sverige.

I Köping finns stora möjligheter att välja andra alternativ än bilen eftersom stan inte är alltför stor och har bra cykelvägar. Köpings kommun vill gärna att Köping blir lite mer av en cykelstad än den är idag. Därför satsar kommunen på utbyggnader av cykelvägar och fina promenadstråk för gående.
    
Så här gör du för att delta

Genom att promenera eller cykla istället för att ta bilen investerar du även i din egen hälsa. Delta i aktiviteten genom att fylla i bifogat cykel- och promenadkort som du hittar här eller kan hämta på miljökontoret. Du kan lämna in ditt cykel- och promenadkort och delta i en utlottning av fina priser.


svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi