Ljus i advent

När vi nu närmar oss advent och många skapar stämning med hjälp av levande ljus ökar också risken för bränder.

Oftast beror det på att vi glömmer att släcka ljusen och att vi har tända ljus i rum som vi inte vistas i. Gällande elljusstakar och julgransbelysningar är det viktigt att du släcker med strömbrytaren eller drar ut sladden ur väggen. Om du släcker belysningen genom att skruva på lamporna kan det bli glappkontakt och en gnista kan uppstå och orsaka brand. Sunt förnuft och en fungerande brandvarnare räcker långt.

Kontrollera att din brandvarnare fungerar genom att hålla in knappen tills det piper.

 

Börjar inte brandvarnaren pipa när du håller in knappen ska den bytas ut. Titta in till kundcenter så får du den utbytt kostnadsfritt.

Trapphusen

Enligt krav från Brandskyddet ska trappuppgångar hållas fria från material så att personal från ambulans och räddningstjänst snabbt kan sig fram. Det får inte finnas saker som är i vägen och som kan orsaka brand. Det gäller bland annat mattor, cyklar, barnvagnar och soppåsar. Tänk på att trapphuset är din väg ut och räddningspersonalens väg in.
Läs mer om brandsäkerhet.

Trevlig första advent!


svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi