Välkomna på 100-årskalas

Lördagen den 26 augusti bjuder vi in till kalas på Nibbletorget.

I hela 100 år har vi byggt och hyrt ut bostäder och det tycker vi såklart är värt att fira och bjuder därför in till ett stort kalas ute på Nibbletorget den 26 augusti. Dagen inleds klockan 12.00 med att Styrelseordförande Elizabeth Salomonsson inviger kalaset och därefter blir det bland annat, uppträdanden, tävlingar med fina priser, fika och föreningsaktiviteter. Vi anordnar även en historisk guidning med buss i våra områden under dagen och vår jubileumsutställning öppnar även upp portarna. Se aktuellt program nedan.

Jubileumsutställning - följ med på en tidsresa från 1917

Ta del av vår spännande historia genom att besöka jubileumsutställningen som öppnar upp portarna samtidigt som kalaset. Där får du bland annat se vilka våra första hyreshus var och om de finns kvar idag. Du får en inblick i hur livet var i Köping förr i tiden, hur standarden och lägenheterna har förändrats och du kan även besöka ett kök och vardagsrum från 60-talet.

Utställningen sätts upp i Nibblekioskens gamla lokal i Nibblehallen. Den är inte färdig ännu men bitarna håller på att falla på plats. En del handlar om tvättstugans historia. Visste du att vi fick besök av tvättexperter från Stockholm i början av 50-talet som instruerade hyresgästerna i hur en ny modern tvättmaskin fungerade?Änkehus, bostadsbrist, folkhemmet, barnrikehus och frysfacksföreningar är även lite av innehållet och så klart massor med bilder från förr. Vi utlovar en riktigt härlig nostalgitripp!

Öppettider efter 26 augusti

  • Fredagar mellan 16-18.

  • Lördagar mellan 12-14.

Preliminärt fram till 31 oktober. Eventuella ändringar av öppettider presenteras på hemsidan.

Historisk guidning med buss

Annelie Hedvall från turistbyrån gör historiska guidningar under sommarhalvåret för turister och Köpingsbor. Den 26 augusti finns det möjlighet för dig att följa med henne på en spännande tidsresa i buss genom våra områden.

Det blir tre guidningar och turerna utgår från Nibbletorget under kalaset, först till kvarn gäller. Aktuella tider för guidningarna finns i programmet. Bussturerna är gratis. Har du särskilda behov, kontakta oss på tfn 0221-25500 så försöker vi ordna med det praktiska.

Alla är givetvis välkomna till kalaset!


svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi