Cykla och promenera

Den 1 juni startar KBAB  tillsammans med Köpings kommun en aktivitet där du kan välja mellan att promenera eller cykla istället för att ta bilen.

Aktiviteten ingår som en del i Köpings kommuns deltagande i den Europeiska trafikantveckan som pågår mellan den 16- 22 september. Trafikantveckan handlar om att uppmuntra till ett hållbart resande.   

I Köping finns stora möjligheter att välja andra alternativ än bilen eftersom stan inte är alltför stor och har bra cykelvägar. Köpings kommun vill gärna att Köping blir lite mer av en cykelstad än den är idag. Därför satsar kommunen på utbyggnader av cykelvägar och fina promenadstråk för gående.

Så här gör du för att delta

Genom att promenera eller cykla istället för att ta bilen investerar du även i din egen hälsa. Delta i aktiviteten genom att fylla i bifogat cykel- och promenadkort som du hittar här eller kan hämta på miljökontoret. Genom att lämna in ditt cykel- och promenadkort deltar du i en utlottning av fina priser. Pristagarna tillkännages den 22 september klockan 15.00 på Hökartorget.

Aktiviteter på Hökartorget

Fredagen den 22 september mellan klockan 13-17 avslutar vi trafikantveckan i Köping genom olika aktiviteter och arrangemang på Hökartorget med temat cykel.

 

 


svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi